Een fijne feestdagen!!

Vanwege Kerst en Oudejaarsdag is er deze week en volgende week geen inloopspreekuur. 

Voor dringende vragen of spoedgevallen zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar op 06-21214366. 

 
Nieuwe Waarneming

Vanaf vorige maand is Naomi binnen onze praktijk werkzaam. 

Zij neemt waar vanwege ziekte / vakantie en bijscholing

Hieronder stelt zij zich voor:

 

 

Beste (aanstaande) ouders,

Mijn naam is Naomi Heusdens, ik ben verloskundige en ben sinds kort werkzaam als waarneemster bij verloskundige praktijk Heerhugowaard. Een aantal van jullie ben ik tijdens de diensten al tegengekomen, maar jullie kunnen mij in de toekomst ook tegen komen tijdens de spreekuren. In de diensten kan je mij tegen komen bij de bevalling of tijdens de kraamweek.

Tijdens mijn schooltijd wist ik snel wat ik wilde worden, verloskundige. Ik vond en vind het altijd heel speciaal om deel uit te mogen maken van één van de bijzonderste momenten uit iemands leven, het krijgen van een kindje. Hierin heeft iedereen andere wenen en behoefte, ik hoop dan ook voor jullie allemaal gepaste zorg te kunnen bieden en jullie hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Ik hoop snel kennis te maken!

Naomi Heusdens, verloskundige

 

 


Terugroepactie Jumbo en Aldi

Op 3 en 4 oktober hebben Aldi en Jumbo een terugroep actie aangekondigd voor verpakte vleeswaren.

Onderaan de pagina een link met uitleg van beide winkels.

Wat te doen als je een van de producten uit de lijst hebt gegeten en zwanger bent? Die vraag hebben wij meerdere keren gekregen vandaag:

– de kans op besmetting door het een keer eten van een
   risicoproduct is zeer klein
– de incubatietijd is 1-70 dagen
– indien er geen klachten zijn : geen indicatie voor onderzoek
  of behandeling
– klachten kunnen zijn: koorts, maag/darmklachten,
  misselijkheid, diarree, hoofdpijn. Als deze klachten ontstaan
  graag meteen melden
– bij koorts kan er een bloedkweek worden afgenomen in het
  ziekenhuis en wordt er gestart met antibiotica.

https://www.rivm.nl/listeriose/listeriose-en-zwangerschap

https://www.jumbo.com/service/terugroepactie

https://www.aldi.nl/informatie/vleeswaren.html


Kelly zal de praktijk per 01-09-2019 verlaten

2 augustus 2019

Lieve zwangeren, partners, kraamverzorgsters en andere collega’s,

Na bijna 9 jaar als verloskundige te hebben gewerkt voor Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard, wil ik laten weten dat ik per 1 september 2019 de praktijk zal verlaten.
Ik heb heel veel mooie jaren gewerkt bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard maar heb gemerkt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Ik ben dankbaar voor alle ervaring die ik heb op mogen doen, nadat ik als net afgestudeerde verloskundige aan het werk ging voor deze praktijk. Ik heb meer als 300 kindertjes op de wereld mogen begeleiden, waarvan sommige heftig, sommige supersnel maar allemaal even bijzonder!

Lieve collega’s, jullie zullen mij nog tegenkomen, ik zal voor meerdere verloskundigenpraktijken in de regio aan het werk gaan.

Lieve zwangeren, jullie zijn in goede handen! Geniet van deze bijzondere periode en hopelijk een voorspoedige bevalling!

Lieve groetjes,
Kelly Peerdeman


Telefonisch spreekuur in de vakantie

29 juli 2019

In de zomervakantie van 15/7 tot en met 23/8 hebben wij dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 – 12.00 uur, in plaats van 9.00 – 13.00 uur.
LET OP: dit betekent dat je op de dagen die normaal gesproken tot 13:00 bereikbaar waren, je tussen 12:00 en 13:00 uur in de wacht gezet wordt. Dit heeft met de instellingen van de telefoon te maken. Onze excuses voor dit ongemak.


Belangrijk nieuws met betrekking tot NIPT uitslagen

22 juli 2019

Wegens landelijke technische problemen is het mogelijk dat de uitslag van de NIPT tijdelijk langer duurt dan de aangegeven 10 werkdagen. Wij vragen jullie begrip hiervoor en verzoeken jullie bij vragen over de uitslagtermijn om pas na 15 werkdagen contact op te nemen met ons. De betrouwbaarheid komt niet in gevaar, als je een uitslag krijgt is deze even betrouwbaar als vroeger.

 


Verloskundige in opleiding Tirza

19 juni 2019

Vanaf 24 juni a.s zal Tirza Ploeg-Snijder haar eindstage komen lopen bij onze praktijk. Tot 14 juli zal haar stage overlappen met die van Samira Mijnen. Er zullen nooit twee verloskundigen in opleiding tegelijk aanwezig zijn op één spreekuur of tijdens de dienst.

Hieronder stelt Tirza zich voor, wij wensen haar een leerzame stage toe!

Mijn naam is Tirza Ploeg-Snijder,4de jaars verloskunde student aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik woon samen met mijn man Jan in de gezellige binnenstad van Alkmaar.

Van 24 juni tot 16 september loop ik mijn eindstage bij ‘Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard’. Na deze eindstage hoop ik mijn studie af te ronden en beëdigd te worden als verloskundige.

Tijdens eerdere stages in regio Langedijk, Zaandam, Amsterdam en Purmerend heb ik veel zwangerschappen, bevallingen en kraambedden mogen begeleiden en meemaken. Verloskunde blijft iedere keer wonderlijk en fascinerend omdat iedere zwangerschap, bevalling en kraambed uniek is!

Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Geef het aan als jullie vragen of bezwaren hebben over mijn aanwezigheid.

Ik hoop jullie snel te kunnen ontmoeten!


Kinkhoestvaccinatie in zwangerschap

10 juni 2019

Kinkhoest is een gevaarlijke ziekte voor jonge baby’s, na onderzoek van de gezondheidsraad is er een advies uitgebracht om zwangeren te vaccineren tijdens de 28 en 32 weken zwangerschap. Na een kinkhoestvaccinatie maakt het lichaam zelf antistoffen tegen kinkhoest aan. Deze antistoffen beschermen het lichaam tegen kinkhoestinfecties. Bij een zwangere vrouw gaan deze antistoffen via de navelstreng ook naar de ongeboren baby. De baby is dan bij de geboorte al beschermd tegen deze ziekte. Inenting is mogelijk tot 38 weken. De kinkhoest vaccinaties zijn momenteel nog voor eigen rekening en worden geregeld via de huisarts of de GGD. Kosten hiervoor liggen rond de 30 euro. Vanaf eind 2019 zal dit veranderen en zullen de vaccinaties verricht worden door het consultatiebureau (JGZ). Meer informatie over kinkhoestvaccinatie is te vinden op de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/kinkhoest/kinkhoestvaccinatie-voor-zwangere-vrouwen


Verloskundige in opleiding Samira

27 mei 2019

Vanaf volgende week komt Samira Mijnen 6 weken stage lopen in onze verloskundigenpraktijk. Meer informatie over studenten is te vinden onder het kopje studenten. Hieronder stelt zij zich voor:
 
Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Samira Mijnen, ik ben 21 jaar en zit momenteel in het 3e jaar van de opleiding tot verloskundige aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. In de periode van 3 juni 2019 t/m 14 juli 2019 mag ik stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, met de bevalling of tijdens de kraamvisite.
Ik heb erg veel zin in de stage en hoop weer een hoop nieuwe ervaringen op te kunnen doen.
 
Mochten jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, geef dat dan gerust aan.
 
Hopelijk tot ziens!
Samira

Verloskundige in Opleiding Tessa

20 maart 2019

Vanaf a.s. maandag zal Tessa 4 weken stage lopen bij onze verloskundigenpraktijk. Hieronder stelt zij zich voor. Meer informatie over studenten is te vinden op onze studentenpagina.

Beste (aanstaande) ouders,

Ik ben Tessa en 3e jaars verloskundige in opleiding. Ik mag vanaf 25 maart t/m 21 april 2019 stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Een periode waar ik enorm naar uitkijk: ik mag weer getuige zijn van prachtige momenten in het leven, namelijk zwangerschap, geboorte en kraamperiode. 

Ik hoop mijn ervaring van de afgelopen jaren de komende weken te mogen uitbreiden en kijk er daarom ook naar uit jullie te ontmoeten!

Mogen jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, geef dat dan gerust aan. 

Hopelijk tot snel!

Tessa


Student verloskunde: Britt

5 februari 2019

Na 6 weken stage heeft verloskunde student Nadia afscheid genomen van onze verloskundigenpraktijk. Zij heeft gelijk plaatsgemaakt voor een nieuwe student verloskunde: Britt! Hieronder stelt Britt zich voor, wij wensen haar een fijne en leerzame stage toe.

Dag allemaal!

Ik ben Britt, ik ben 3e jaars verloskunde studente en kom vanaf 4 februari maar liefst 6 weken stage lopen bij de verloskundigenpraktijk Heerhugowaard!
Ik ben 21 jaar en kom zelf uit Aalsmeer, waar ik nog bij mijn ouders woon samen met mijn zusje. Eind maart verhuis ik zelf naar Amsterdam.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevalling en tijdens de kraambezoeken. Als je dit niet prettig vindt geef dat uiteraard aan!
Ik heb er zin in om deze stage veel te doen en te leren, dus wie weet tot ziens!

Groetjes Britt


BABYNIEUWS!

 

Op 20 december is Mariska bevallen van een gezonde zoon Maxim van 3795 gram.

Papa, mama, en Maxim maken het goed en zijn los van de gebroken nachten erg aan het genieten! 

Wij wensen hen veel liefde, geluk en gezondheid toe!

 

 


Zwangerenportaal

20 november 2018

“Wil jij toegang tot alle belangrijke informatie over zwangerschap, bevallen en je baby?
Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard zal je uitnodigen via een mail voor het 
‘Zwangerenportaal’. Jij als zwangere kunt o.a je eigen dossier inzien, je afspraken
bekijken en alles lezen over de zwangerschap, bevallen en de tijd er na. Als je uitgerekende 
datum bekend is, ontvang je een uitnodigingsmail en via de link kun je je aanmelden.
Veel plezier met het gebruik van het Zwangerenportaal!”
(Ontvang je hem niet? Controleer dan je spambox of vraag ons je nogmaals uit te nodigen)