Verloskundige in opleiding Tirza

19 juni 2019

Vanaf 24 juni a.s zal Tirza Ploeg-Snijder haar eindstage komen lopen bij onze praktijk. Tot 14 juli zal haar stage overlappen met die van Samira Mijnen. Er zullen nooit twee verloskundigen in opleiding tegelijk aanwezig zijn op één spreekuur of tijdens de dienst.

Hieronder stelt Tirza zich voor, wij wensen haar een leerzame stage toe!

Mijn naam is Tirza Ploeg-Snijder,4de jaars verloskunde student aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Ik woon samen met mijn man Jan in de gezellige binnenstad van Alkmaar.

Van 24 juni tot 16 september loop ik mijn eindstage bij ‘Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard’. Na deze eindstage hoop ik mijn studie af te ronden en beëdigd te worden als verloskundige.

Tijdens eerdere stages in regio Langedijk, Zaandam, Amsterdam en Purmerend heb ik veel zwangerschappen, bevallingen en kraambedden mogen begeleiden en meemaken. Verloskunde blijft iedere keer wonderlijk en fascinerend omdat iedere zwangerschap, bevalling en kraambed uniek is!

Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Geef het aan als jullie vragen of bezwaren hebben over mijn aanwezigheid.

Ik hoop jullie snel te kunnen ontmoeten!


Kinkhoestvaccinatie in zwangerschap

10 juni 2019

Kinkhoest is een gevaarlijke ziekte voor jonge baby’s, na onderzoek van de gezondheidsraad is er een advies uitgebracht om zwangeren te vaccineren tijdens de 28 en 32 weken zwangerschap. Na een kinkhoestvaccinatie maakt het lichaam zelf antistoffen tegen kinkhoest aan. Deze antistoffen beschermen het lichaam tegen kinkhoestinfecties. Bij een zwangere vrouw gaan deze antistoffen via de navelstreng ook naar de ongeboren baby. De baby is dan bij de geboorte al beschermd tegen deze ziekte. Inenting is mogelijk tot 38 weken. De kinkhoest vaccinaties zijn momenteel nog voor eigen rekening en worden geregeld via de huisarts of de GGD. Kosten hiervoor liggen rond de 30 euro. Vanaf eind 2019 zal dit veranderen en zullen de vaccinaties verricht worden door het consultatiebureau (JGZ). Meer informatie over kinkhoestvaccinatie is te vinden op de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/kinkhoest/kinkhoestvaccinatie-voor-zwangere-vrouwen


Verloskundige in opleiding Samira

27 mei 2019

Vanaf volgende week komt Samira Mijnen 6 weken stage lopen in onze verloskundigenpraktijk. Meer informatie over studenten is te vinden onder het kopje studenten. Hieronder stelt zij zich voor:
 
Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Samira Mijnen, ik ben 21 jaar en zit momenteel in het 3e jaar van de opleiding tot verloskundige aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. In de periode van 3 juni 2019 t/m 14 juli 2019 mag ik stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, met de bevalling of tijdens de kraamvisite.
Ik heb erg veel zin in de stage en hoop weer een hoop nieuwe ervaringen op te kunnen doen.
 
Mochten jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, geef dat dan gerust aan.
 
Hopelijk tot ziens!
Samira

Verloskundige in Opleiding Tessa

20 maart 2019

Vanaf a.s. maandag zal Tessa 4 weken stage lopen bij onze verloskundigenpraktijk. Hieronder stelt zij zich voor. Meer informatie over studenten is te vinden op onze studentenpagina.

Beste (aanstaande) ouders,

Ik ben Tessa en 3e jaars verloskundige in opleiding. Ik mag vanaf 25 maart t/m 21 april 2019 stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Een periode waar ik enorm naar uitkijk: ik mag weer getuige zijn van prachtige momenten in het leven, namelijk zwangerschap, geboorte en kraamperiode. 

Ik hoop mijn ervaring van de afgelopen jaren de komende weken te mogen uitbreiden en kijk er daarom ook naar uit jullie te ontmoeten!

Mogen jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, geef dat dan gerust aan. 

Hopelijk tot snel!

Tessa


Student verloskunde: Britt

5 februari 2019

Na 6 weken stage heeft verloskunde student Nadia afscheid genomen van onze verloskundigenpraktijk. Zij heeft gelijk plaatsgemaakt voor een nieuwe student verloskunde: Britt! Hieronder stelt Britt zich voor, wij wensen haar een fijne en leerzame stage toe.

Dag allemaal!

Ik ben Britt, ik ben 3e jaars verloskunde studente en kom vanaf 4 februari maar liefst 6 weken stage lopen bij de verloskundigenpraktijk Heerhugowaard!
Ik ben 21 jaar en kom zelf uit Aalsmeer, waar ik nog bij mijn ouders woon samen met mijn zusje. Eind maart verhuis ik zelf naar Amsterdam.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevalling en tijdens de kraambezoeken. Als je dit niet prettig vindt geef dat uiteraard aan!
Ik heb er zin in om deze stage veel te doen en te leren, dus wie weet tot ziens!

Groetjes Britt


BABYNIEUWS!

 

Op 20 december is Mariska bevallen van een gezonde zoon Maxim van 3795 gram.

Papa, mama, en Maxim maken het goed en zijn los van de gebroken nachten erg aan het genieten! 

Wij wensen hen veel liefde, geluk en gezondheid toe!

 

 


Zwangerenportaal

20 november 2018

“Wil jij toegang tot alle belangrijke informatie over zwangerschap, bevallen en je baby?
Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard zal je uitnodigen via een mail voor het 
‘Zwangerenportaal’. Jij als zwangere kunt o.a je eigen dossier inzien, je afspraken
bekijken en alles lezen over de zwangerschap, bevallen en de tijd er na. Als je uitgerekende 
datum bekend is, ontvang je een uitnodigingsmail en via de link kun je je aanmelden.
Veel plezier met het gebruik van het Zwangerenportaal!”
(Ontvang je hem niet? Controleer dan je spambox of vraag ons je nogmaals uit te nodigen)

Zwangerschapsnieuws!

Onze collega Mariska is zwanger van haar eerste kindje.

Zij zal werken tot half november dit jaar.

Haar diensten en spreekuren worden binnen het team overgenomen. 

Medio Maart 2019 komt zij weer terug van haar verlof.

Mariska: “Het is heel bijzonder om nu een zwangerschap van de andere kant mee te maken. Eerst was het met name de jarenlange ervaring van anderen die ik mocht begeleiden.

En nu maak ik het vanaf de andere kant mee. Heel bijzonder en ook soms een eye opener” “Ik wens alle aanstaande vaders en moeders een goede zwangerschap, bevalling en kraambed toe en tot ziens in 2019! “


Privacyregelement

12 juni 2018

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft onze praktijk bepaalde plichten omdat we persoonsgegevens verwerken en heeft de persoon van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast de AVG zijn er specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). In onze verloskundigenpraktijk worden diverse persoonsgegevens van u verwerkt. Wilt u hierover meer informatie? Deze vindt u hier.


Babynieuws

23 mei 2018

13-05-2018 is collega Esther bevallen van zoon Cas, wat een prachtig nieuws! Cas woog 4355gr schoon aan de haak en is helemaal gezond. Wij wensen Esther, Chris en broer Senn heel veel liefde, geluk en gezondheid toe samen met Cas.


Zwangerschapsnieuws!

10 maart 2018

Beste zwangeren en partners,
 
Velen zullen het al gezien of gehoord hebben maar begin mei verwacht ik mijn tweede kindje. Vanaf 27 maart gaat mijn verlof in en zullen de vaste collega’s en waarneemsters mijn diensten en spreekuren overnemen. Ik wens iedereen een fijne zwangerschap en goede bevalling toe en zie jullie vanaf augustus weer. 
 
Groetjes,
Esther

Student verloskunde: Heleen de Vreede

28 december 2017

Vanaf 2 januari 2018 zal Heleen de Vreede stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard e.o. Wij wensen haar een leerzame stage toe. Hieronder stelt Heleen zich voor.

Mijn naam is Heleen en ik ben derdejaars verloskundige in opleiding. Van 2 januari tot en met 2 februari loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Ik woon in Middenbeemster en doe de opleiding in Amsterdam. Naast de opleiding werk ik in de bediening van een restaurant, assisteer ik bij thuisbevallingen en sport ik fanatiek. Tot nu toe heb ik stage gelopen in Amsterdam, Spierdijk en Stockholm (iets verder van huis). Ik vind verloskunde een geweldig vak en doe de opleiding met veel plezier.

Jullie kunnen mij tegen komen tijdens de spreekuren, kraamvisites of tijdens de bevalling. Voor mij is het natuurlijk erg leuk om zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar mocht je bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid mag je dit altijd melden!


Michelle gaat ons verlaten per 30-12-2017

20 december 2017

Beste allemaal,

Met heel veel plezier heb ik ruim twee jaar bij Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard gewerkt. Maar er is nu een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen: ik ga vanaf januari werken als verloskundige in het Waterlandziekenhuis te Purmerend. Dit betekent dat mijn laatste dienst in Heerhugowaard zal zijn op 30-12-2017.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige gesprekken tijdens het spreekuur en de kraamvisites en de mooie bevallingen die ik heb mogen begeleiden!

Wie weet tot ziens!

Liefs Michelle

Wij gaan Michelle heel erg missen en wensen haar veel succes tijdens haar nieuwe uitdaging. Rachel Wagijo zal voorlopig de diensten en spreekuren van Michelle overnemen.


Actie voor stichting babyspullen

12 december 2017

1 op de 9 gezinnen in Nederland groeit op in armoede. Voor deze zwangeren gebruiken wij regelmatig de diensten van stichting babyspullen voor een babypakket. Door het doneren van babyspullen kunnen zoveel mogelijk gezinnen beginnen met een goede start.
Wij willen graag de maand december gebruiken om iedereen te vragen om spullen te doneren voor stichting babyspullen. Tot en met 27 december 2017 kunnen tussen 09:00 – 12:00 uur spullen worden gebracht bij ons op de praktijk. Wij verzamelen deze spullen en zullen deze voor het einde van het jaar langs brengen bij stichting babyspullen. Dus ben je aan het opruimen? Is je kleintje ergens uit gegroeid? Of heb je nog (proef)pakketjes over? Kom het langsbrengen! De spullen waar vooral behoefte aan is staan hieronder vermeld. Meer informatie over stichting babyspullen is te vinden via de website www.stichtingbabyspullen.nl


Right to try voor Vincent

30 oktober 2017

Beste zwangeren,

15 mei 2017 hebben onze collega Sabine en haar man Vincent beukers het aller-ergste nieuws gekregen wat er maar bestaat.
Vincent is gediagnosticeerd met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose),één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel waarbij de gemiddelde levensverwachting 3-5 jaar is na de eerste symptomen.

Vincent en Sabine zijn begonnen met een behandeling van Penicilline G en Hydrocortison. Helaas heeft de verzekering besloten om deze behandeling niet te vergoeden. Voor deze behandeling is geld nodig, veel geld. En hiervoor hebben Sabine en Vincent hulp nodig. Met deze hulp hebben zij kans op een langer leven samen!

Wij vragen jullie hulp om te doneren voor deze behandeling. Willen jullie meer weten?
https://righttotryforvincent.nl

Sabine heeft al haar gevoelens en ervaringen ook opgeschreven in een blog, willen jullie haar verhaal lezen?
https://alsvechtengeenoptieis.blogspot.nl/