Verloskundige in Opleiding Tessa

20 maart 2019

Vanaf a.s. maandag zal Tessa 4 weken stage lopen bij onze verloskundigenpraktijk. Hieronder stelt zij zich voor. Meer informatie over studenten is te vinden op onze studentenpagina.

Beste (aanstaande) ouders,

Ik ben Tessa en 3e jaars verloskundige in opleiding. Ik mag vanaf 25 maart t/m 21 april 2019 stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Een periode waar ik enorm naar uitkijk: ik mag weer getuige zijn van prachtige momenten in het leven, namelijk zwangerschap, geboorte en kraamperiode. 

Ik hoop mijn ervaring van de afgelopen jaren de komende weken te mogen uitbreiden en kijk er daarom ook naar uit jullie te ontmoeten!

Mogen jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid, geef dat dan gerust aan. 

Hopelijk tot snel!

Tessa


Student verloskunde: Britt

5 februari 2019

Na 6 weken stage heeft verloskunde student Nadia afscheid genomen van onze verloskundigenpraktijk. Zij heeft gelijk plaatsgemaakt voor een nieuwe student verloskunde: Britt! Hieronder stelt Britt zich voor, wij wensen haar een fijne en leerzame stage toe.

Dag allemaal!

Ik ben Britt, ik ben 3e jaars verloskunde studente en kom vanaf 4 februari maar liefst 6 weken stage lopen bij de verloskundigenpraktijk Heerhugowaard!
Ik ben 21 jaar en kom zelf uit Aalsmeer, waar ik nog bij mijn ouders woon samen met mijn zusje. Eind maart verhuis ik zelf naar Amsterdam.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevalling en tijdens de kraambezoeken. Als je dit niet prettig vindt geef dat uiteraard aan!
Ik heb er zin in om deze stage veel te doen en te leren, dus wie weet tot ziens!

Groetjes Britt


BABYNIEUWS!

 

Op 20 december is Mariska bevallen van een gezonde zoon Maxim van 3795 gram.

Papa, mama, en Maxim maken het goed en zijn los van de gebroken nachten erg aan het genieten! 

Wij wensen hen veel liefde, geluk en gezondheid toe!

 

 


Zwangerenportaal

20 november 2018

“Wil jij toegang tot alle belangrijke informatie over zwangerschap, bevallen en je baby?
Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard zal je uitnodigen via een mail voor het 
‘Zwangerenportaal’. Jij als zwangere kunt o.a je eigen dossier inzien, je afspraken
bekijken en alles lezen over de zwangerschap, bevallen en de tijd er na. Als je uitgerekende 
datum bekend is, ontvang je een uitnodigingsmail en via de link kun je je aanmelden.
Veel plezier met het gebruik van het Zwangerenportaal!”
(Ontvang je hem niet? Controleer dan je spambox of vraag ons je nogmaals uit te nodigen)

Zwangerschapsnieuws!

Onze collega Mariska is zwanger van haar eerste kindje.

Zij zal werken tot half november dit jaar.

Haar diensten en spreekuren worden binnen het team overgenomen. 

Medio Maart 2019 komt zij weer terug van haar verlof.

Mariska: “Het is heel bijzonder om nu een zwangerschap van de andere kant mee te maken. Eerst was het met name de jarenlange ervaring van anderen die ik mocht begeleiden.

En nu maak ik het vanaf de andere kant mee. Heel bijzonder en ook soms een eye opener” “Ik wens alle aanstaande vaders en moeders een goede zwangerschap, bevalling en kraambed toe en tot ziens in 2019! “


Privacyregelement

12 juni 2018

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft onze praktijk bepaalde plichten omdat we persoonsgegevens verwerken en heeft de persoon van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast de AVG zijn er specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). In onze verloskundigenpraktijk worden diverse persoonsgegevens van u verwerkt. Wilt u hierover meer informatie? Deze vindt u hier.


Babynieuws

23 mei 2018

13-05-2018 is collega Esther bevallen van zoon Cas, wat een prachtig nieuws! Cas woog 4355gr schoon aan de haak en is helemaal gezond. Wij wensen Esther, Chris en broer Senn heel veel liefde, geluk en gezondheid toe samen met Cas.


Zwangerschapsnieuws!

10 maart 2018

Beste zwangeren en partners,
 
Velen zullen het al gezien of gehoord hebben maar begin mei verwacht ik mijn tweede kindje. Vanaf 27 maart gaat mijn verlof in en zullen de vaste collega’s en waarneemsters mijn diensten en spreekuren overnemen. Ik wens iedereen een fijne zwangerschap en goede bevalling toe en zie jullie vanaf augustus weer. 
 
Groetjes,
Esther

Student verloskunde: Heleen de Vreede

28 december 2017

Vanaf 2 januari 2018 zal Heleen de Vreede stage lopen bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard e.o. Wij wensen haar een leerzame stage toe. Hieronder stelt Heleen zich voor.

Mijn naam is Heleen en ik ben derdejaars verloskundige in opleiding. Van 2 januari tot en met 2 februari loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard. Ik woon in Middenbeemster en doe de opleiding in Amsterdam. Naast de opleiding werk ik in de bediening van een restaurant, assisteer ik bij thuisbevallingen en sport ik fanatiek. Tot nu toe heb ik stage gelopen in Amsterdam, Spierdijk en Stockholm (iets verder van huis). Ik vind verloskunde een geweldig vak en doe de opleiding met veel plezier.

Jullie kunnen mij tegen komen tijdens de spreekuren, kraamvisites of tijdens de bevalling. Voor mij is het natuurlijk erg leuk om zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar mocht je bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid mag je dit altijd melden!


Michelle gaat ons verlaten per 30-12-2017

20 december 2017

Beste allemaal,

Met heel veel plezier heb ik ruim twee jaar bij Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard gewerkt. Maar er is nu een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen: ik ga vanaf januari werken als verloskundige in het Waterlandziekenhuis te Purmerend. Dit betekent dat mijn laatste dienst in Heerhugowaard zal zijn op 30-12-2017.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige gesprekken tijdens het spreekuur en de kraamvisites en de mooie bevallingen die ik heb mogen begeleiden!

Wie weet tot ziens!

Liefs Michelle

Wij gaan Michelle heel erg missen en wensen haar veel succes tijdens haar nieuwe uitdaging. Rachel Wagijo zal voorlopig de diensten en spreekuren van Michelle overnemen.


Actie voor stichting babyspullen

12 december 2017

1 op de 9 gezinnen in Nederland groeit op in armoede. Voor deze zwangeren gebruiken wij regelmatig de diensten van stichting babyspullen voor een babypakket. Door het doneren van babyspullen kunnen zoveel mogelijk gezinnen beginnen met een goede start.
Wij willen graag de maand december gebruiken om iedereen te vragen om spullen te doneren voor stichting babyspullen. Tot en met 27 december 2017 kunnen tussen 09:00 – 12:00 uur spullen worden gebracht bij ons op de praktijk. Wij verzamelen deze spullen en zullen deze voor het einde van het jaar langs brengen bij stichting babyspullen. Dus ben je aan het opruimen? Is je kleintje ergens uit gegroeid? Of heb je nog (proef)pakketjes over? Kom het langsbrengen! De spullen waar vooral behoefte aan is staan hieronder vermeld. Meer informatie over stichting babyspullen is te vinden via de website www.stichtingbabyspullen.nl


Right to try voor Vincent

30 oktober 2017

Beste zwangeren,

15 mei 2017 hebben onze collega Sabine en haar man Vincent beukers het aller-ergste nieuws gekregen wat er maar bestaat.
Vincent is gediagnosticeerd met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose),één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel waarbij de gemiddelde levensverwachting 3-5 jaar is na de eerste symptomen.

Vincent en Sabine zijn begonnen met een behandeling van Penicilline G en Hydrocortison. Helaas heeft de verzekering besloten om deze behandeling niet te vergoeden. Voor deze behandeling is geld nodig, veel geld. En hiervoor hebben Sabine en Vincent hulp nodig. Met deze hulp hebben zij kans op een langer leven samen!

Wij vragen jullie hulp om te doneren voor deze behandeling. Willen jullie meer weten?
https://righttotryforvincent.nl

Sabine heeft al haar gevoelens en ervaringen ook opgeschreven in een blog, willen jullie haar verhaal lezen?
https://alsvechtengeenoptieis.blogspot.nl/


Student verloskunde Monique Vermolen

11 juli 2017

Vanaf gister is Monique vermolen begonnen met haar 4 weekse stage in onze praktijk. Hieronder stelt zij zich voor. Wij wensen Monique veel plezier en succes met haar stage.

Beste (toekomstige) ouders,

Mijn naam is Monique Vermolen, ik ben 23 jaar en woon in Alkmaar. Momenteel zit ik in mijn derde studiejaar van mijn opleiding tot verloskundige aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Mijn 4-weekse stage loop ik bij verloskundigenpraktijk Heerhugowaard vanaf 10 juli tot 4 augustus. Als student verloskunde vind ik het leuk om tijdens de stage zo veel mogelijk te zien en te doen. Wil je liever niet dat ik er bij ben, dan kun je dit bij een van de verloskundigen aangeven. Ik kijk heel erg uit naar deze stage en verwacht veel te leren van jullie en van jullie wonder.

Hopelijk tot snel!


Invoering NIPT per 01-04-2017

30 maart 2017

Vanaf 1 april kunnen zwangeren gaan kiezen voor de NIPT als eerste screeningsmethode naar het Down-, Edwards-, en het Patausyndroom. Dit kan alleen als vrouwen deelnemen aan de Trident-2 studie. De NIPT was voor 1 april 2017 alleen beschikbaar voor vrouwen met een verhoogde uitslag uit de combinatietest. Nu kunnen vrouwen hier dus ook zonder verhoogd risico voor kiezen. De kosten voor de NIPT zijn € 175,- en worden niet vergoed door de verzekering.

De NIPT bestaat uit bloedonderzoek bij de moeder en kan worden gedaan vanaf 11 weken zwangerschap. Bij de start van het onderzoek worden wat opstartproblemen verwacht waardoor de uitslag wat langer op zich kan laten wachten, maximaal 20 werkdagen. Ben jij al bij ons onder controle en wil je de NIPT laten doen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de praktijk. Als je overweegt de zwangerschap af te breken, indien er aanwijzingen zijn voor een kind met  Down-, Edwards- of het Patausyndroom, dan kan je het beste de NIPT laten doen voor 18 weken en 6 dagen zwangerschap.
Ben je net zwanger? Dan zal onze assistente bij aanmelding, indien gewenst, een counselingsgesprek inplannen. Hier zal onder andere informatie van de NIPT met je worden besproken en de verdere gang van zaken worden uitgelegd.

Meer informatie over de onderzoeken vind je op onze pagina over prenatale onderzoeken.


Uitnodiging Baby Box Launch Event

29 maart 2017

Donderdag 6 april 2017 is er van10:30 tot 12:30 uur het Baby Box Launch Event!

Moeders in Scandinavie ontvangen tijdens hun zwangerschap een babybox met daarin een matrasje, wat als bedje voor hun kind fungeert. Het aantal sterftes door wiegendood is hierdoor afgenomen. In Nederland (alleen Heerhugowaard) start Baby Box Co. via Stichting Babyspullen een pilot met Baby Boxen die voorzien zijn van een matras en als eerste bedje voor pasgeboren baby’s kunnen worden gebruikt. Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard heeft meegewerkt aan een voorlichtingsfilmpje. Wij willen jullie dan ook van harte uitnodigen voor het Baby Box Launch Event.
Meer info of aanmelden kan via info@stichtingbabyspullen.nl We hopen jullie allen te mogen verwelkomen op 6 april bij Hotel Restaurant Jules, Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard

Uitnodiging-Baby-Box-Launch-Event