Centering Pregnancy

 

Centering Pregnancy

Naast de één-op-één afspraken met je verloskundige bieden we sinds februari 2020 ook CenteringPregnancy aan.

IVM corona is het niet mogelijk om in kleine groepen bijeen te komen en de 1,5 meter afstand te waarborgen. Daarom zijn er op dit moment geen groepen actief.

Tijdens CenteringPregnancy  ontvang je in groepsvorm de zwangerschapscontroles. Dit is een programma dat de medische controles en alle onderwerpen over zwangerschap, bevalling en de kraamtijd combineert. Een unieke vorm van zorgverlening waarin je als zwangere actief betrokken bent bij de zorg!

CenteringPregnancy is overgekomen vanuit Amerika. Het is gebleken dat zwangeren minder stress ervaren omdat ze meer kennis hebben. Ook zou het aantal vroeggeboortes met gemiddeld 30 procent zijn afgenomen.

Bij aanmelding van jouw zwangerschap zal je de eerste controles één-op-één met je verloskundige afspreken. Zij doet de intake en eerste echo’s om te bepalen hoever je in verwachting bent. Vervolgens kan je vanaf 12-15 weken aansluiten bij groepsconsulten. In deze groep zitten vrouwen die in de zelfde periode als jou zijn uitgerekend. Je krijgt tijdens de zwangerschap 9 bijeenkomsten van 2uur per keer. Tot slot spreken we 6 weken nadat iedereen bevallen voor een laatste keer af. En natuurlijk mag je dan als trotse moeder je kindje meenemen!

Tijdens de bijeenkomsten

Elke groepsbijeenkomst zie je dezelfde personen, hierdoor kun je een goede band opbouwen omdat je samen ervaringen en adviezen met elkaar deelt. Omdat de bijeenkomst 2 uur duurt is er genoeg tijd om onderwerpen te bespreken. Voor je partner is er ook gelegenheid om  aan het begin van de bijeenkomst aan te sluiten. Zo kunnen jullie samen het hartje bij de verloskundige luisteren en wordt de bloeddrukmeting en uitwendig onderzoek gedaan. Daarnaast zijn er bepaalde bijeenkomsten ingericht om je partner mee te nemen.Dit bijvoorbeeld bij het bespreken van de bevalling.

Voordelen van Centering

  • Afspraken op een vaste dag en tijdstip
  • Een interactieve vorm waarin je andere vrouwen goed leert kennen
  • Beter en langer contact met je verloskundige
  • 9 bijeenkomsten van 2 uur tijdens de zwangerschap
  • Vanaf 36 weken krijg je wekelijks een individuele afspraak met de verloskundige
  • 1 bijeenkomst 6 weken na de bevalling
  • Per bijeenkomst 2 uur de tijd om onderwerpen als zwangerschap, geboorte en moederschap te bespreken.

 

Voor meer informatie over CenteringPregnancy verwijzen we naar: www.centeringhealthcare.nl. Of bel op op nummer 072-574 1926