Echoscopie (niet medisch)

In onze praktijk kun je naast de medisch noodzakelijke echo’s ook terecht voor niet medische echo’s.
Gemma Molenkamp, Mariska Noordeloos en Iris Bruijns zijn naast verloskundigen ook echoscopisten. Wij hebben in de praktijk twee echo-apparaten waardoor de meeste dagen van de week echo’s kunnen worden gemaakt.

De niet medische echo’s maken wij alleen op eigen verzoek en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vanaf 16 weken is het mogelijk om een geslachtsbepaling te laten doen. Naast de geslachtsecho is er ook een mogelijkheid voor een pretecho of het afnemen van een echopakket.

Een geslachtsbepaling kan door alle verloskundig echoscopisten worden gedaan, de andere niet medische echo’s worden gedaan door Gemma Molenkamp. Voor alle niet medische echo’s moet wel vooraf een afspraak worden gemaakt.

Ben je niet tevreden over een echo, bespreek dit alsjeblieft met de echoscopiste of een van de verloskundigen. Mochten wij er samen niet uitkomen, dan is er een speciale klachtencommissie voor de echoscopie bij de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland voor verloskunde en gynaecologie). Bij een klacht kun je een email sturen naar: klachten@echoscopisten.nl. Meer informatie is te vinden op de pagina klachtenregeling.

header_echoscopie_okt2016