Geslachtsecho

Geslachtsecho
In onze praktijk kun je ook terecht voor een geslachtsecho. Dit is een niet-medische echo waarbij we naar het geslacht van de ongeboren baby kijken in 2D. Je weet dan eerder in de zwangerschap of je in verwachting bent van een jongen of een meisje.

Vanaf de bevruchting is het geslacht van de baby al bepaald. Echter, de ontwikkeling van een jongen en een meisje is in het begin van de zwangerschap gelijk. Om een zo betrouwbaar mogelijke echo te maken, verrichten wij de geslachtsecho’s vanaf 16 weken zwangerschap.

De betrouwbaarheid is afhankelijk van de dikte van de buikwand van de moeder en de ligging en ontwikkeling van het kind. Door deze verschillende factoren die meespelen is de geslachtsbepaling soms lastig. Indien wij zelf niet zeker zijn van het geslacht, mag je kosteloos terugkomen voor een herhaling van de geslachtsecho. Ondanks dat wij ons uiterste best doen om het geslacht van de baby juist te bepalen, is er een kleine kans dat dit niet klopt. Wij geven hiervoor geen garanties.

De duur van de echo is ongeveer 15 minuten. Je krijgt na afloop van de echo enkele foto’s mee. De echo wordt niet op DVD vastgelegd. De geslachtsecho is een niet medische echo en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten van dit onderzoek bedragen € 40,00. Dit kun je voldoen door te pinnen of contant te betalen tijdens de echo. Ook kun je de echo betalen met een echobon.

Geslachtsecho’s in onze praktijk worden gemaakt door Gemma Molenkamp en Iris Bruijns.

header_echoscopie_okt2016