Pretecho

header_echoscopiepret_okt2016

Pretecho
De pretecho is een niet-medische echo waarbij we je ongeboren baby kunnen bekijken in 2D, 3D en 4D (4D = bewegende beelden). Door de 3D en vooral de 4D echo worden de beelden van je ongeboren kindje nog veel levendiger. Indien gewenst kan het geslacht van de baby worden bekeken.

De beeldkwaliteit is afhankelijk van de dikte van de buikwand van de moeder, de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van het kind. Ook de ligging van de placenta is van belang: als de placenta op de voorwand (dus aan de buikwand van de moeder) ligt, wordt de kwaliteit van de opname minder.

De mooiste termijn voor een pretecho is tussen de 24 en 28 weken. Dit omdat de huid van de baby dan wat dikker is als eerder in de zwangerschap, waardoor er een betere opname gemaakt kan worden. Ook heeft het kind dan net wat extra gewicht. Naarmate de zwangerschap vordert, neemt de hoeveelheid vruchtwater af en wordt de baby groter. Dit zorgt ervoor dat er bij een latere termijn (> 30 weken) het kind minder mooi op het beeld komt.

Hoewel wij bij de pretecho helaas geen optimaal beeld kunnen garanderen, zullen wij onze uiterste best doen om een zo’n mooi mogelijke opname mee te geven.

De duur van de echo is ongeveer 30 minuten. De foto’s worden opgeslagen samen met de bewegende beelden op een DVD of USB. De kosten van dit onderzoek inclusief DVD bedragen € 90,00. Indien je de beelden op een UBS wilt ontvangen kun je een USB stick (2GB) kopen via onze praktijk. De kosten hiervoor zijn éénmalig € 7,50.
Kosten voor de echo of UBS stick kun je voldoen door te pinnen of contant te betalen tijdens de echo.

Pretecho’s in onze praktijk worden alleen gemaakt door Gemma Molenkamp.