Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926
 • Bij alle zwangere vrouwen in Nederland wordt in het eerste trimester bloedonderzoek verricht. Je bloed wordt onderzocht op een aantal infectieziekten: hepatitis B, syfilis en hiv. Daarnaast bepalen we ook de bloedgroepen ABO, Rhesus d, Rhesus c, antistoffen, je suiker gehalte en het hemoglobine (‘ijzergehalte’).
 • Na de termijnecho kun je bloed laten prikken bij Starlet. Hiervoor mag je eerst een afspraak maken op www.starletdc.nl of bel naar 085 7736 736.. Doe je dit in combinatie met de NIPT test dan dien je locatie Stationsplein Heerhugowaard te selecteren.
 • Wil je meer lezen over bloedonderzoek in de zwangerschap, klik hier.
 • Als je Rhesusfactor negatief is nemen we in de 27e week nog een keer bloed bij je af. In het geval van Rhesus d negatief om de om te kijken of je antistoffen hebt aangemaakt en om de Rhesusfactor van de baby te bepalen. Als de Rhesusfactor van de baby positief is, krijg je rond 30 weken een injectie met anti-d, om te voorkomen dat je lichaam zelf antistoffen gaat aanmaken.
  In geval van Rhesus c alleen om te kijken of je antistoffen hebt aangemaakt.
 • Voor meer info klik hier.
Bloedafname

Rond de 27 weken doen wij een vingerprik op de praktijk om je Hemoglobine gehalte (ijzergehalte) te bepalen. 

 • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
 • 24/7 bereikbaar
 • Centering Pregnancy
 • Alle echo's door eigen verloskundige
 • Aanmelden kan al vanaf positieve test
 • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard