Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Naast de één-op-één afspraken met je verloskundige bieden we vanaf november 2021 ook CenteringPregnancy aan.

Tijdens CenteringPregnancy  ontvang je in groepsvorm de zwangerschapscontroles. Dit is een programma dat de medische controles en alle onderwerpen over zwangerschap, bevalling en de kraamtijd combineert. Een unieke vorm van zorgverlening waarin je als zwangere actief betrokken bent bij de zorg!

CenteringPregnancy is overgekomen vanuit Amerika. Het is gebleken dat zwangeren minder stress ervaren omdat ze meer kennis hebben. Ook zou het aantal vroeggeboortes met gemiddeld 30 procent zijn afgenomen.

Bij aanmelding van jouw zwangerschap zal je de eerste controles één-op-één met je verloskundige afspreken. Zij doet de intake en eerste echo’s om te bepalen hoever je in verwachting bent. Vervolgens kan je vanaf 12-15 weken aansluiten bij groepsconsulten. In deze groep zitten vrouwen die in de zelfde periode als jou zijn uitgerekend. Je krijgt tijdens de zwangerschap 9 bijeenkomsten van 2uur per keer. Tot slot spreken we 6 weken nadat iedereen bevallen voor een laatste keer af. En natuurlijk mag je dan als trotse moeder je kindje meenemen!

Tijdens de bijeenkomsten

Elke groepsbijeenkomst zie je dezelfde personen, hierdoor kun je een goede band opbouwen omdat je samen ervaringen en adviezen met elkaar deelt. Omdat de bijeenkomst 2 uur duurt is er genoeg tijd om onderwerpen te bespreken. Voor je partner is er ook gelegenheid om  aan het begin van de bijeenkomst aan te sluiten. Zo kunnen jullie samen het hartje bij de verloskundige luisteren en wordt de bloeddrukmeting en uitwendig onderzoek gedaan. Daarnaast zijn er bepaalde bijeenkomsten ingericht om je partner mee te nemen.Dit bijvoorbeeld bij het bespreken van de bevalling.

Voordelen van Centering

 • Afspraken op een vaste dag en tijdstip
 • Een interactieve vorm waarin je andere vrouwen goed leert kennen
 • Beter en langer contact met je verloskundige
 • 9 bijeenkomsten van 2 uur tijdens de zwangerschap
 • Vanaf 36 weken krijg je wekelijks een individuele afspraak met de verloskundige
 • 1 bijeenkomst 6 weken na de bevalling
 • Per bijeenkomst 2 uur de tijd om onderwerpen als zwangerschap, geboorte en moederschap te bespreken.

Voor meer informatie over Centering Pregnancy verwijzen we naar: www.centeringhealthcare.nl.

Of bel ons op nummer 072-5741926.

 • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
 • 24/7 bereikbaar
 • Centering Pregnancy
 • Alle echo's door eigen verloskundige
 • Aanmelden kan al vanaf positieve test
 • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard