Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926 06 21 21 43 66

Buiten de medische echo’s is er vaak de behoefte om toch een extra echo te maken. Ter geruststelling, als je het geslacht van de baby al eerder dan door middel van de 20 weken echo wil weten, of als je benieuwd bent hoe de baby er in 3D/4D uit ziet.

Een pretecho is geen medisch onderzoek en wordt puur door jullie gekozen om nog eens extra naar jullie baby te kijken. Deze echo’s worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Echo geruststelling

Als je buiten de gewone controles om toch jullie kindje wilt zien is dit altijd mogelijk. Daarvoor kun je via de assistente een afspraak maken tijdens het telefonisch spreekuur op 072-5741926.

De kosten voor een extra echo < 15 weken zijn € 30,00, voor een echo na 15 weken zijn € 50,00.

Echo geslacht

In onze praktijk kun je ook terecht voor een geslachtsecho. Dit is een niet-medische echo waarbij we naar het geslacht van de ongeboren baby kijken in 2D. Je weet dan eerder in de zwangerschap of je in verwachting bent van een jongen of een meisje.

Het geslacht van de baby is al bepaald vanaf de bevruchting. Echter, de ontwikkeling van een jongen en een meisje is in het begin van de zwangerschap gelijk. Om een zo betrouwbaar mogelijke echo te maken, verrichten wij de geslachtsecho’s vanaf 16 weken zwangerschap.

De betrouwbaarheid is afhankelijk van de dikte van de buikwand van de moeder en de ligging en ontwikkeling van het kind. Door deze verschillende factoren die meespelen is de geslachtsbepaling soms lastig. Indien wij zelf niet zeker zijn van het geslacht, mag je kosteloos terugkomen voor een herhaling van de geslachtsecho. Ondanks dat wij ons uiterste best doen om het geslacht van de baby juist te bepalen, is er een kleine kans dat dit niet klopt. Wij geven hiervoor geen garanties.

De duur van de echo is ongeveer 15 minuten. Je krijgt na afloop van de echo enkele foto’s mee. De echo wordt niet op film vastgelegd. De geslachtsecho is een niet medische echo en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten van dit onderzoek bedragen € 50,00. (inclusief de foto’s op USB) Dit kun je voldoen door te pinnen of contant te betalen tijdens de echo. Ook kun je de echo betalen met een echobon.

Geslachtsecho’s in onze praktijk worden gemaakt door Gemma Molenkamp en Iris Bruijns.

3D of 4D echo

Door de 3D en vooral de 4D echo worden de beelden van je ongeboren kindje nog veel levendiger. Indien gewenst kan het geslacht van de baby worden bekeken.

De beeldkwaliteit is afhankelijk van de dikte van de buikwand van de moeder, de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van het kind. Ook is de ligging van de placenta van belang: als de placenta op de voorwand (dus aan de buikwand van de moeder) ligt, wordt de kwaliteit van de opname minder.

De mooiste termijn voor een pretecho is tussen de 24 en 28 weken. Dit omdat de huid van de baby dan wat dikker is als eerder in de zwangerschap, waardoor er een betere opname gemaakt kan worden. Ook heeft het kind dan net wat extra gewicht. Naarmate de zwangerschap vordert, neemt de hoeveelheid vruchtwater af en wordt de baby groter. Dit zorgt ervoor dat er bij een latere termijn (> 30 weken) het kind minder mooi op het beeld komt.

Hoewel wij bij de pretecho helaas geen optimaal beeld kunnen garanderen, zullen wij onze uiterste best doen om een zo’n mooi mogelijke opname mee te geven.

De duur van de echo is ongeveer 30 minuten. De foto’s worden opgeslagen samen met de bewegende beelden op een USB stick. De kosten voor een pretecho zijn € 100,- Dit is inclusief de USB stick. Je kunt betalen contant (liefst gepast) of per pin.

Pretecho’s in onze praktijk worden alleen gemaakt door Gemma Molenkamp.

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard