Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Tijdens de zwangerschap draait het kind in de baarmoeder en neemt verschillende liggingen aan. Aan het einde van de zwangerschap, vanaf 32 weken gaan de meeste baby’s met het hoofd naar beneden liggen om zich klaar te maken voor de geboorte. Hoe meer de baby groeit, hoe moeilijker het voor je baby wordt om te draaien, omdat de ruimte steeds kleiner wordt.

Tussen 35-36 weken zwangerschap maken wij een liggingsecho. Het doel van deze echo is het bepalen van de ligging van de baby. Als de baby tijdens deze echo met de billen beneden blijkt te liggen (stuitligging) kunnen we jullie voorlichting geven over het draaien van de baby (uitwendige versie) en indien gewenst hier een afspraak voor maken. Als de baby aan het eind van de zwangerschap niet met het hoofd naar beneden ligt, dragen wij de zorg over aan de gynaecoloog. Dit omdat er bij een stuitligging een hoger risico is op problemen bij het kind, Naast de ligging van de baby kijken we ook naar de hoeveelheid vruchtwater tijdens de liggingsecho.

De liggingsecho’s worden op wisselende dagen per week uitgevoerd en worden vaak gecombineerd met een reguliere controle. Het onderzoek met een controle duurt 30 minuten. De afspraak voor deze echo en controle wordt tijdens het spreekuur ingepland. De liggingsecho wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

De verloskundigen die je bij de liggingsecho kunt zien zijn Gemma Molenkamp, Mariska Noordeloos en Iris Bruijns.

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard