Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

De termijnecho vindt bij voorkeur plaats tussen de 10e en 12e zwangerschapsweek. Deze echo wordt verricht om de duur van de zwangerschap zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen. De uitgerekende datum wordt uitsluitend bepaald aan de hand van deze echo.

Dit wordt gedaan door de CRL te meten. Wij meten het vruchtje van kruin tot stuit.

Tevens wordt er gekeken of er sprake is van een- of meerlingzwangerschap.

 Vanaf de 10e zwangerschapsweek wordt de echo in eerste instantie uitwendig (via de buik) gemaakt. Indien dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er toch sprake blijkt te zijn van een hele jonge zwangerschap of hele slechte beeldvorming, wordt er een inwendige echo/vaginale echo gemaakt. Een volle blaas is voor dit onderzoek niet nodig.

Tegenwoordig kunnen we met een echo het kindje over het algemeen goed in beeld brengen. Echter, zeker in een vroeg stadium, worden bij een standaard onderzoek (termijnecho) veel afwijkingen nog niet opgespoord. Met andere woorden: een echo is geen garantie voor een gezonde baby.
Aan de andere kant kan een echo wel eens onverwachte zaken aan het licht brengen die ongerustheid kunnen veroorzaken. In dat geval verwijzen wij je door naar de gynaecoloog. Gelukkig komt dit zelden voor. Mocht het zijn dat we op een echo een bepaalde afwijking of bijzonderheden zien (zoals een verdikte nekplooi bij de termijnecho), dan zullen we dit aan je melden, tenzij jij van te voren duidelijk aangeeft dit niet te willen weten.

De termijnecho wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De termijnecho’s worden op wisselende dagen per week uitgevoerd. Je krijgt na afloop van de echo altijd een foto van de baby mee naar huis.

De verloskundigen die je bij de termijnecho kunt zien zijn Gemma Molenkamp, Mariska Noordeloos en Iris Bruijns.

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard