Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Wanneer de bevalling is begonnen komen wij (meerdere malen) thuis controleren hoe het gaat met jou en de baby. Verder beoordelen we hoever de bevalling is gevorderd door middel van in- en uitwendig onderzoek. Hiernaast bewaken wij de conditie van het kind door naar de harttonen te luisteren. We bespreken samen door of je thuis wilt bevallen of poliklinisch in het ziekenhuis.

Koppel wandelt samen

De bevalling kan op 2 manieren beginnen: 

 1. Het breken van de vliezen
  Maar 10% van de bevallingen begint met het breken van de vliezen. Hoe weet je dat je vruchtwater verliest? Je verliest vocht dat je niet kunt ophouden en het ruikt meestal zoet. Probeer wat vocht op te vangen in een bakje/zakje zodat wij de kleur kunnen beoordelen. Vaak zie je dan witte vlokken in het vruchtwater met soms wat roze slijm of een beetje bloed.
 2. Weeën
  Echte weeën kun je herkennen aan het feit dat ze sterker en pijnlijker zijn dan de voorweeën. Ze komen steeds vaker en regelmatiger. Zolang je nog twijfelt of dat wat je voelt een wee is, is het nog geen echte wee. Bij een eerste kind duur het vanaf het moment dat je goede weeën hebt gemiddeld nog zo’n 12 uur voordat je mag gaan persen. Deze 12 uur zijn een richtlijn, het kan natuurlijk sneller gaan, maar daarentegen ook langer duren. Bij een tweede kindje gaat de ontsluiting vaak vlotter. De eerste vijf centimeters duren het langst, omdat de baarmoedermond behalve opengaat ook dunner en korter moet worden. Vaak gaan de laatste centimeters een stuk sneller, gemiddeld een centimeter per uur.
 • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
 • 24/7 bereikbaar
 • Centering Pregnancy
 • Alle echo's door eigen verloskundige
 • Aanmelden kan al vanaf positieve test
 • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard