Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Helaas gaan niet alle zwangerschappen goed. Als er in de prille ontwikkeling iets fout gaat kan een zwangerschap eindigen in een miskraam. Als er mogelijk sprake is van een miskraam merk je dit meestal het eerst aan een gevoel alsof je ongesteld wordt met bloedverlies en buikpijn. Soms gebeurt er niets en wordt pas tijdens de eerste echo ontdekt dat er geen kloppend hartje is. Ben je erg bang voor een miskraam? Hoe klein en kwetsbaar jouw baby nog is, hij zit goed beschermd in je baarmoeder. Je kunt een miskraam niet zelf veroorzaken, je kunt gewoon vrijen en blijven sporten.

Als je bloedverlies krijgt in de eerste weken van de zwangerschap betekent dit niet gelijk dat jouw zwangerschap eindigt in een miskraam. Bloedverlies in de zwangerschap leidt in de helft van de gevallen tot een miskraam; in de andere helft van de gevallen gaat de zwangerschap door. Het bloedverlies kan namelijk ook komen door harde ontlasting, vrijen of de innesteling van de bevruchte eicel in de baarmoeder. Het heeft geen invloed op de zwangerschap en verhoogt de kans op een miskraam niet.

Als je vragen hebt of ongerust bent, kunt je altijd (telefonisch) contact opnemen met onze praktijk. Neem direct contact op met de verloskundige bij één van de volgende verschijnselen:

  • Als het bloedverlies erg hevig is en niet meer met maandverband is op te vangen, klachten van ‘sterretjes zien’ of flauwvallen
  • Als de buikpijn toeneemt en voortdurend aanwezig is
  • Als je koorts krijgt (hoger dan 38°C)
  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard