Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Ook je psychische gezondheid is van belang. Problemen en spanningen horen bij het leven. Maar soms kan het je te veel worden. Als je met ongezonde stress te maken hebt, is het soms moeilijker om zwanger te raken.

Als je zwanger bent, vinden er grote lichamelijke en geestelijke veranderingen plaats. Deze veranderingen kunnen ook gepaard gaan met stress, onzekerheid en zorgen. Daarnaast kan de bevalling soms een behoorlijke impact hebben. In de zwangerschap wil je het liefst nergens over nadenken, dan wil je je richten op je zwangerschap, je kindje en de aankomende bevalling.

Daarom raden wij je aan om vóór je zwangerschap al eventuele stress aan te pakken en eventuele psychische problemen zoals een depressie te laten behandelen.

Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Hij of zij kan je verwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog of maatschappelijk werker.

Heb je je vorige zwangerschap of bevalling als traumatisch ervaren? En vind je het daarom erg spannend om weer zwanger te worden, terwijl je nog wel graag een kindje zou willen?

Neem contact met ons op zodat wij je hierbij zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Ook vóórdat je zwanger bent!

Een gesprek, extra begeleiding in je zwangerschap en eventueel een behandeling of deskundige begeleiding kan helpen om de zwangerschap en bevalling wél weer aan te kunnen! Daar ondersteunen wij je bij!

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard