Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Wanneer spoednummer bellen

Als je ongerust bent kun je ons 24 uur per dag bereiken via 072- 574 1926 optie 1 in het keuzemenu. Ook wanneer je je kindje minder voelt bewegen of als je voor 37 weken denkt dat je bevalling is begonnen willen we graag dat je contact met ons opneemt.
Als je 37 weken of meer bent is het normaal om te bevallen, daarom gelden dan de volgende richtlijnen:

Weeën

 • Bij de bevalling van je eerste kindje bel je als je een uur lang weeën hebt om de 3 à 4 minuten die ongeveer een minuut aanhouden (van begin van de wee tot het begin van de volgende wee).
 • Bij je tweede of volgende bevalling bel je ons bij goede weeën die om de 5 minuten komen en ongeveer een minuut aanhouden.
 • Bovenstaande geldt zowel voor een thuisbevalling als voor een poliklinische bevalling.

Gebroken vliezen

Bij gebroken vliezen verlies je onwillekeurig vocht wat je niet op kunt houden. Vruchtwaterverlies is normaal helder of roze van kleur en ruikt zoetig. Vaak zitten er in het vruchtwater witte vlokjes. Belangrijk is om altijd te proberen wat vruchtwater op te vangen. Indien je vliezen gebroken zijn mag je niet meer in bad (onder de douche mag wel), tampons gebruiken of gemeenschap hebben.

 • Indien de vliezen ’s nachts breken, het vruchtwater is helder van kleur en het hoofdje van jullie kindje is ingedaald (dit wordt verteld tijdens de zwangerschapscontroles), kun je wachten tot de volgende ochtend 09.00 met bellen.
 • Breken je vliezen overdag (tussen 09.00  tot 21.00 uur) kun je ons altijd bellen.
 • Indien de vliezen breken en het hoofdje van de baby is niet goed ingedaald bel je altijd direct op. Ook ’s nachts. Het is belangrijk dat je gaat liggen. Ben je onderweg, ga rustig naar huis en neem contact met ons op.
 • Indien het vruchtwater groen of bruin is, heeft de baby in het vruchtwater gepoept. Dit is een reden om altijd direct te bellen, ook ’s nachts. Je gaat dan voor extra controle naar het ziekenhuis en zult daar ook medisch gaan bevallen.

Bloedverlies

Aan het begin van je bevalling kun je de slijmprop verliezen met een beetje bloedverlies. Is dit meer dan een menstruatie dan moet je ons direct bellen.

Als je ongerust bent mag je ons natuurlijk altijd bellen. Je kunt ons bereiken op tel: 072-574 1926 kies optie 1

We moeten jullie natuurlijk wel kunnen vinden, dus het is handig een nummer, een werkende bel, een naamplaatje en licht bij de deur te hebben. Als je denkt dat je adres moeilijk voor ons te vinden is, leg dan door de telefoon nog even uit hoe we bij je kunnen komen. 

 • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
 • 24/7 bereikbaar
 • Centering Pregnancy
 • Alle echo's door eigen verloskundige
 • Aanmelden kan al vanaf positieve test
 • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard