Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Als de baby geboren is, leggen wij de baby bij jou op je buik of borst. Dit is het moment om bij te komen van het harde werken. De baby wordt vaak rustig van het huid-op-huidcontact. Ook stimuleert het de natuurlijke reflexen die de voeding bevorderen. Wij laten de baby daarom minimaal een uur huid op huid-op-de buik liggen. Wanneer je na de bevalling door een complicatie zelf niet meteen beschikbaar bent om huid-op-huidcontact met je kind te hebben, kan je partner dit van je overnemen.

Kraambed de eerste uren

Bij je baby wordt de hartslag, ademhaling, spierspanning, reflexen en huilen gecontroleerd.  Zo wordt de Apgar Score bepaald door de verloskundige. Dit gebeurd na 1, 5 en 10 minuten.

 Wij laten de navelstreng goed uitkloppen en dan kan je partner, jijzelf of iemand de anders de navelstreng doorknippen. Hierna kan de placenta geboren worden. Meestal is deze er binnen een half uur. Als de placenta geboren is, controleren we of het nodig is om je te hechten. Dat doen we ter plekke, onder lokale verdoving. Heel soms is hechten door de verloskundige niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer (een deel van) de kringspier gescheurd is (een ‘totaalruptuur’). In dat geval zal de gynaecoloog je hechten.

De eerste uren na de bevalling kijken we hoe het met jou en de baby gaat. We kijken de baby van top tot teen na en geven vitamine K aan de baby om de bloedstolling te bevorderen, dit is genoeg voor de eerste week.

Als je borstvoeding gaat geven, is dit ook het moment om de baby aan te leggen. De kraamverzorgende en de verloskundige helpen je hier bij.

Het is belangrijk dat je niet teveel bloed verliest en je binnen 6 uur geplast hebt. Het is mogelijk dat je niet veel aandrang voelt in het begin, maar we raden je aan het te blijven proberen omdat een lege blaas het bloedverlies tegengaat. Soms kun je bij het opstaan niet lekker worden, dus ga de eerste uren na je bevalling niet alleen naar het toilet. De kraamverzorgende helpt je hierbij. Na de bevalling kun je soms je nog last hebben van naweeën, die kunnen vervelend aanvoelen maar helpen je baarmoeder om weer te krimpen. Het is normaal dat je bloed en/of (grote) stolsels verliest, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Alleen wanneer binnen 30 minuten je maandverband verzadigd is, moet je ons bellen.

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard