Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Als je zwanger wilt worden, is het advies om dagelijks 0,4 of 0,5 microgram (mgr) foliumzuur te slikken. Het is goed hier al vroeg mee te beginnen, liefst al vanaf 4 weken vóór de mogelijke bevruchting.

Extra inname van foliumzuur voor en in de eerste 10 weken van de zwangerschap verkleint de kans op afwijkingen bij de baby zoals een neuraal-buisdefect (NBD) een open ruggetje, een hazenlip en een open gehemelte.

Na de 10e week van de zwangerschap hoef je geen foliumzuur meer te slikken, maar het kan geen kwaad als je er wel mee doorgaat. Als je ontdekt dat je zwanger bent en je hebt nog geen foliumzuur gebruikt, dan raden we aan daar alsnog mee te starten, tot ook de eerste 10 weken.

Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek en de drogist.

Tip:

De foliumzuur die je in veel supplementen koopt is een synthetische vorm van vitamine B 11. Het kost je lichaam veel moeite om deze foliumzuur om te zetten naar de actieve vorm. Hierdoor kan ophoping plaatsvinden.

Folaat is de natuurlijke vorm van vitamine B11 en wordt goed door je lichaam verwerkt. Folaat is ook wat in voeding zit, met name in bladgroenten. Omdat je via voeding niet voldoende foliumzuur/folaat binnenkrijgt rondom zwanger worden, raden we aan hiervoor een supplement te nemen.

Omwille van de betere opname is het dus verstandig om te kijken naar supplementen met de natuurlijke vorm van foliumzuur. Deze bevatten 5-methyltetrahydrofolaat (ofwel methylfolaat / 5-MTHF).

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard