Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Zes weken na de geboorte mag je bij ons langskomen voor een nacontrole. Dit is niet verplicht, maar het kan helpend voor je zijn om de vragen die je nog hebt, te stellen.

Tijdens de nacontrole bij ons bespreken wij je hoe je zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn verlopen en hoe jij dit hebt ervaren.

Wij kunnen je bloeddruk en eventueel je ijzergehalte controleren en zo samen met jou inschatten of je voldoende hersteld bent van je bevalling.

Mocht je zijn gehecht na de bevalling kunnen wij controleren of alles goed is genezen en ook stellen wij vragen over de functie van je bekkenbodemspieren. In je zwangerschap worden je rechte buikspieren opzij geschoven. Als je het fijn vind kunnen wij controleren of deze weer op zijn plek zitten.

Wij bespreken ook de anticonceptie die je gebruikt / wilt gaan gebruiken in de toekomst.

Ook praten we met je over een eventuele volgende zwangerschap. We geven dan advies over hoe je zo gezond mogelijk aan een volgende zwangerschap kunt beginnen.

Je kindje wordt nog regelmatig gezien door het consultatiebureau. Zo wordt zijn of haar gewicht en ontwikkeling goed in de gaten gehouden. Mocht je je tussendoor ergens zorgen over maken, maak dan een afspraak met je huisarts.

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard