Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

De eerste controle

Wanneer je zwangerschapstest positief is kan je ons bellen voor een afspraak. Een verwijzing van je huisarts heb je niet nodig. De eerste controle vindt plaats rond 7 – 8 weken zwangerschap. Tijdens deze controle nemen we een aantal belangrijke zaken alvast door, zoals leefgewoonten, prenatale screening en medicijngebruik en vragen wij naar je medische en familiaire achtergrond.
Voorafgaand aan dit gesprek ontvang je een intake vragenlijst die ingevuld retour mag worden verzonden. Deze wordt dan voorbereid voorafgaand aan het gesprek.
Vroege echo (vitaliteitsecho) deze wordt tussen 7 en 8 weken gedaan. Daarbij wordt vastgesteld dat de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt, gekeken of het hartje klopt en gekeken naar of er een of meerdere kindjes in de baarmoeder zitten.

Termijnecho

Rond 10 – 11 weken zwangerschap maken wij een termijnecho om de duur van je zwangerschap te bepalen. Tijdens deze afspraak beantwoorden wij ook al jullie vragen, meten we je bloeddruk en plannen wij nieuwe afspraken met je in. Je krijgt van ons een leuke welkom tas mee met leuke tijdschriften, folders, proefmonsters en een knuffeltje.

Vervolgcontroles

 • Bij je volgende zwangerschapscontroles, wordt de groei van de baarmoeder gecontroleerd, de bloeddruk gemeten, vragen beantwoord en informatie gegeven.
 • Via een doptone op de buik kunnen we vanaf 12 weken de hartslag van de baby beluisteren.
 • In de laatste maanden van de zwangerschap wordt ook naar de ligging en de groei van de baby gevoeld.
 • Tijdens elke controle wordt gevraagd hoe het met je gaat en hoe je de zwangerschap beleeft. Ook kun je vragen stellen.
 • Rond 30-33 weken wordt een uitgebreide afspraak gepland om te praten over de bevalling. Voorafgaand ontvang je een mail met daarin een aantal dingen om je te kunnen op dit gesprek. Als je het wil, kun je een geboorteplan maken en dit van tevoren naar ons mailen (info@vphw.nl). Mocht je dit niet willen bespreken wij tijdens dit gesprek jullie wensen en maken hier een kort verslag van in jullie dossier.
 • Rond 35-36 weken maken wij een liggingsecho. .
 • Wat heel belangrijk is: Jullie wensen staan voorop!
 • Op indicatie zullen wij extra onderzoek verrichten of je, bij complicaties, doorverwijzen naar een specialist, veelal de gynaecoloog.
 • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
 • 24/7 bereikbaar
 • Centering Pregnancy
 • Alle echo's door eigen verloskundige
 • Aanmelden kan al vanaf positieve test
 • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard