Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Hoe een spontane (natuurlijke) miskraam verloopt is per persoon verschillend. Maar over het algemeen begint een miskraam met bloedverlies en buikpijn. Maar dat hoeft niet. Een miskraam kan ook in één keer op gang komen. Meestal heb je bij een miskraam enkele uren bloedverlies waarbij je weefselresten ziet. Vaak heb je ook krampen, vergelijkbaar met hevige menstruatiepijn. Ook kun je bloedstolsels verliezen.

Tijdens de miskraam verlies je tijdelijk meer bloed -dat is normaal. Gebruik maandverband om het bloed op te vangen – geen tampons – in verband met infectiegevaar. Zo zie je ook goed hoeveel bloed je verliest. Bel bij hevig bloedverlies direct je verloskundige. Ook als je het gevoel hebt flauw te vallen.

Neemt het bloedverlies niet af na de miskraam en blijf je krampen houden, neem dan contact op met je verloskundige. Het kan dan zijn dat er weefsel is achtergebleven in je baarmoeder. Er wordt dan een echo gedaan in onze praktijk om te kijken of er weefsel is achtergebleven. In dat geval kan een curettage in het ziekenhuis nodig zijn.

 De buikpijn tijdens een miskraam kan best heftig zijn. Daarom raden we je ook aan om pijnstillers zoals Paracetamol en Ibuprofen in huis te hebben. Ook kan het fijn zijn om bij buikpijn een warme kruik tegen je buik te leggen of en warme douche te nemen.

Na de miskraam neemt het bloedverlies vaak snel af en houdt het na een paar dagen tot een week op.

Voor meer informatie over een miskraam kun je de volgende websites raadplegen:
www.deverloskundige.nl

Heb je meerdere keren een miskraam gehad, dan kun je kijken op de website:
www.nvog.nl

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op de volgende locatie:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze locatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard