Anticonceptie

header_anticonceptie_okt2016

Anticonceptie na de bevalling
Na de bevalling kan het bloedverlies ongeveer 6 weken aanhouden, daarna komt de menstruatiecyclus weer op gang. Het is mogelijk dat dit de eerste 6 maanden nog onregelmatig is en soms kan uitblijven. Dit kan bijvoorbeeld komen door het geven van borstvoeding. Ongeveer 2 weken voor de menstruatie vindt de eisprong plaats, waardoor je al vruchtbaar bent voor je voor het eerst menstrueert. Aan het eind van de kraamweek bespreken we om deze reden verschillende mogelijkheden van anticonceptie. Ook tijdens de nacontrole kunnen wij samen met jou kijken welke anticonceptie bij jou past.

Spiraaltje via de verloskundige

Wanneer je kiest voor een spiraal, kan deze op de verloskundigenpraktijk geplaatst worden. Wij plaatsen 10 weken na de bevalling, en 12 weken na de bevalling indien je borstvoeding geeft.

Ook als je niet eerder bevallen bent en de wens hebt voor een spiraal, kunnen wij deze bij jou plaatsen. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen wij samen met jou kijken naar je wensen voor een spiraal en welke het best bij jou past.

De spiralen die wij plaatsen:

  • Mirena
  • Kyleena
  • T-Safe/ T-safe-short
  • Multi-Safe
  • Ballerine

Meer informatie over anticonceptie en verschillende spiraaltjes en over de plaatsing kun je ook lezenĀ op onderstaande website.

http://www.anticonceptie.nl

http://spiraalplaatsen.nl