Verloskundigenpraktijk
Heerhugowaard e.o.

Persoonlijk & betrokken

Wij staan voor deskundig, professioneel en betrokken zorg.

Neem gerust contact op.

072 574 1926

Corona Update

— Corona update 23-02-2022 —

Vanaf 25 februari worden er weer landelijke versoepelingen doorgevoerd omtrent het coronavirus. Als team zijn wij opgelucht dat er een aantal praktijkregels versoepeld worden.
Omdat het werk van een verloskundige gepaard gaat met veel momenten die langer duren dan 15minuten en binnen 1.5 meter plaatsvinden, is de kans op overdracht van het virus groter. Vooral in spreekkamers waar er per dag contacten zijn met veel verschillende mensen.
 
Het coronavirus kan bij zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap een heviger beloop hebben, dit risico voorkomen wij graag. Daarnaast moet een positief geteste verloskundige  in quarantaine, wat tot een tekort aan verloskundigen kan leiden. Ons team staat 7 dagen in de week 24 uur klaar om de beste zorg te kunnen leveren en blijft dit graag waarborgen.
Om deze redenen zijn er een aantal aanpassingen om voor jou en je kindje de zorg zo veilig mogelijk te houden! Onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op de adviezen van het RIVM en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Zwangerschap

– Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht in de wachtkamer en tijdens de reguliere controles. Indien je wenst dat de verloskundige tijdens de gehele controle een mondkapje draagt, mag je dit aangeven.

-Tijdens een controle is het toegestaan iemand extra mee te nemen. Bijvoorbeeld je partner óf iemand anders. Mits deze persoon geen klachten heeft. Ook kinderen mogen mee naar een controle zonder echo.

-Vul voor jouw controle de corona checklijst in die je per mail van de praktijk ontvangt.

– CenteringPregnancy vindt momenteel online plaats. In overleg met de deelnemende zwangeren wordt besloten of de bijeenkomsten fysiek gaan plaatsvinden.

-Er is komende weken nog geen hartjesspreekuur op dinsdagavond. Bij behoefte aan extra luisteren of controle denken we graag met je mee. Bel voor een extra controle naar het telefonisch spreekuur.

– Hebben jij of een gezinslid klachten, laat je dan testen door middel van een PCR test. 

Echo’s

-Tijdens een echo kom je samen met 1 volwassene en zonder kinderen.

-Tijdens het maken van een echo dragen de verloskundige en de zwangere nog wel een mondkapje.

Bevalling

– Zowel thuis als in het ziekenhuis zal de verloskundige een mondkapje opzetten.

– Wil je in het ziekenhuis bevallen? Neem dan een mondkapje mee. In de centrale hal is deze verplicht. In de kamer mag je hem af doen.

– Zou je graag naast je partner ook een andere persoon bij de bevalling willen die je bijstaat? In het ziekenhuis en thuis wisselt het advies voor de aanwezigheid van een derde persoon. Vraag dit aan de verloskundige tijdens het spreekuur voor de meest recente ontwikkeling.

Kraambed

– In je kraamweek draagt de verloskundige alleen een mondkapje bij handelingen binnen de 1.5 meter. Je mag het aangeven indien je wenst dat de verloskundig tijdens de hele visite een mondkapje draagt.

– De kraamvisites vinden zowel telefonisch als fysiek plaats. De
verloskundige komt tijdelijk alleen langs op de vierde en zesde dag na de bevalling.
Indien noodzakelijk komen wij natuurlijk vaker langs in de kraamweek.

Houdt voor verdere updates onze social media in de gaten.

Vragen? Graag hopen wij deze te kunnen beantwoorden. Bel voor vragen naar het telefonisch spreekuur of stuur een mail. Wij nemen dan contact op.

Telefonisch spreekuur op werkdagen: 072-5741926

E-mail: info@vphw.nl

  • Intensieve begeleiding tijdens bevalling
  • 24/7 bereikbaar
  • Centering Pregnancy
  • Alle echo's door eigen verloskundige
  • Aanmelden kan al vanaf positieve test
  • Avond spreekuur / zaterdag spreekuur

Persoonlijk en betrokken

Wij stemmen onze verloskundige zorg af op jouw persoonlijke zorgbehoeftes en wensen. Wij bewaken en bevorderen het natuurlijke proces van zwanger zijn en de geboorte van een kind, hierbij staat de veiligheid voor moeder en kind centraal.

Zwangerschapswens

Zwangerschapswens

Je probeert zwanger te worden, spannend! Door gezond en gevarieerd te eten, maak je je lichaam startklaar voor een zwangerschap. Als je gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

lees meer

Anticonceptie

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Tijdens een consult bij ons op de praktijk informeren we je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten anticonceptie en helpen je bij het maken van een keuze.

lees meer
Anticonceptie

Spreekuurlocaties

Wij houden spreekuur op twee verschillende locaties:

Clara Wichmanntuin 10
1705 JZ Heerhugowaard
0725741926

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Oosttangent tegenover de Albert Heijn. Je kunt hier vijf dagen in de week terecht voor het spreekuur, soms zelfs op zaterdag. Alle soorten echo’s worden op deze locatie gemaakt.

Overweg 3
1713 HX Obdam
0725741926

Op woensdagmiddag houden wij (meestal) vanaf 14:30 uur spreekuur. Deze locatie bevindt zich in het gezondheidscentrum. Wij zitten hier in dezelfde ruimte als het CJG. Op deze locatie is het niet mogelijk om echo’s te laten maken.

Wil je een afspraak maken?

Meld je aan voor een afspraak door middel van het invullen van ons aanmeldformulier.

Aanmelden
© 2024 Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard